-

TDL pompt 8 miljoen in mens en materiaal

De Limburgse logistieke dienstverlener TDL Group investeert dit jaar nog 8 miljoen euro. “De logistieke wereld is volop in evolutie. Het is de kunst om vandaag te investeren in wat de klant morgen nodig heeft”, zegt CEO Yves Vandeput.

De investeringen gebeuren in de eerste plaats in materialen. Zo werden er 45 trekkers aangekocht en lopen de bestellingen nog voor nieuwe koeltrailers, flat- en open trailers. “Ook voor de komende jaren zijn er nog belangrijke en noodzakelijke investeringen voorzien in vervanging en opwaardering van het materiaal”, zegt CFO Kris Bloemen.

Daarnaast wordt er geld vrijgemaakt om de 800 werknemers van de groep te ondersteunen. De Logistics Employer of the Year 2019 wil zijn reputatie alle eer aandoen door de mogelijkheden voor opleiding en coaching te verhogen. Daar is onder meer de TDL Academy voor opgericht. “TDL Group wil een organisatie zijn waar betrokken en gemotiveerde mensen veilig kunnen werken en dat met plezier komen doen”, aldus HR & Safety Director Leen Claes.

CEO Yves Vandeput krijgt het slotwoord: “Deze investeringen onderstrepen ons ondernemerschap en ambitie. Ze komen zowel de klanten als onze mensen ten goede. Dat is belangrijk want door de combinatie van een gedurfde visie met een innovatief HR-beleid, blijft de typische sfeer van het warme familiebedrijf behouden.”