-

TDL Group creëert volledige traceerbaarheid met nieuwe cross-dock oplossing

De logistiek dienstverlener TDL Group staat voor kwalitatieve ontzorging op maat. Door accurate uitvoering kan de firma uit Houthalen flexibel en proactief handelen. Om deze accuraatheid kracht bij te zetten, is TDL Group onlangs succesvol live gegaan met de cross-dock module van Elevate-IT’s oplossing, BVBVK Dynamics.

Door slagvaardig handelen langdurige win-win situaties creëren

Sinds 1980 is TDL Group – toen onder een andere naam – actief in de logistiek en in de loop der tijd uitgegroeid tot een allround dienstverlener van formaat. Hierbij streeft het 100% familiebedrijf naar langdurige relaties en hoge kwaliteit door middel van slagvaardigheid. Deze slagvaardigheid bereikt TDL Group onder andere door korte communicatielijnen. En door haar cross-dock werkzaamheden. Voor dit specifieke proces wilde de logistiek dienstverlener niet teveel afhankelijk zijn van maatwerk. Dus besloot TDL Group hiervoor in zee te gaan met de standaardoplossing van Elevate-IT, waarvan de cross-dock oplossing een maand geleden succesvol live is gegaan.

Registreren, identificeren en volledig juist informeren

Deze transitie sluit volledig aan op de ambitie om een sterke vooraanstaande speler te zijn in de Benelux en Frankrijk in Fresh-, Building- en Dedicated Logistics. Want deze ambitie vereist moderne technologieën, om zo klanten optimaal te bedienen. Daarom koos TDL Group bij de nieuwe oplossing voor zowel slimme scanoplossingen als digitale koppelingen via EDI-integraties.

Ten eerste zorgt de logistiek dienstverlener door de scanoplossing dat handelingen in het magazijn direct in het Warehouse Management Systeem geregistreerd worden. Hiermee boekt TDL Group een efficiëntieslag én verhoogt zij de informatievoorziening richting haar klanten. Namelijk, door EDI-koppelingen zijn medewerkers altijd op de hoogte van waar de goederen zijn, waar ze zijn geweest en wat ermee is gebeurd. Vooral in een uiterst efficiënt proces als crossdocking brengt deze duidelijkheid grote voordelen met zich mee.

“Sinds de livegang kunnen wij met zekerheid zeggen wat er met een pallet is gebeurd, wat ook prettig is voor onze klanten.”

Traceerbaarheid voor betere klantgerichtheid

Bij het implementatietraject was vanuit TDL Group Michelle Geurts nauw betrokken. “Wij streven altijd naar langdurige relaties met onze partners en duidelijke communicatie is hiervoor noodzakelijk. Het gebruik van RF-scanners helpt ons overzicht te bewaren in ons cross-dock proces en de EDI Connector van Elevate-IT draagt bij aan de kwaliteit van onze klantcommunicatie. Sinds de livegang kunnen wij met zekerheid zeggen wat er met een pallet is gebeurd, wat ook prettig is voor onze klanten. Door de koppeling met ons TMS weten wij ook precies wanneer een pallet is afgeleverd of op in welke wagen een pallet staat. Wat betreft de implementatie wisten wij door de pragmatische aanpak vooraf aan het project precies wat wij konden verwachten en hierdoor is deze soepel verlopen.”