Coldway Express

TDL Group Coldway Express is het onderdeel binnen de overkoepelende TDL Group dat instaat voor het vervoer dat op basis van expressdiensten dient te gebeuren. De sectoren waarin Coldway Express actief is, zijn zeer uiteenlopend gaande van voeding over farmacie en chemie tot gezondheidszorg. Andere sectoren met nood aan temperatuurtransporten worden tevens door ons aangesneden.

Op basis van ons assortiment aan wagens vormt het geen probleem om in te spelen op korte productie- en levertijden of productiestilstanden. Coldway Express heeft geografisch gezien voor iedere klant een oplossing op maat. Het uitgebreide wagenpark van Coldway Express zorgt ervoor dat zelfs nauwe stadscentra beleverd kunnen worden.

TDL Group Coldway Express heeft ook oog voor service- en klantgerichte zaken, waaronder bijvoorbeeld veiligheidsprocedures en douaneformaliteiten. Coldway Express regelt bovendien het transport van goederen waarvoor ADR-classificaties vereist zijn.

Express Transport

TDL Group Coldway Express richt zich zowel op nationale als internationale ritten. Leveringen kunnen op alle momenten gebeuren. Tijdvensters zijn dan ook geen probleem. ’s Nachts, in het weekend of op feestdagen klanten beleveren behoort zeker tot onze mogelijkheden.

Coldway Express specialiseert zich in het transport van rush orders, met name van temperatuurgecontroleerd vervoer. Hierbij is de combinatie van meerdere temperaturen mogelijk.

Coldway Express verzorgt tevens het transport voor allerhande activiteiten, waaronder events en promo’s. Ook winkelacties en stalenzendingen zijn enkele van onze mogelijke transporten.

Wagenpark

Bestelwagens

Onze bestelwagens zijn ideaal voor leveringen in stadscentra. De capaciteit van onze bestelwagens varieert van 1 tot 4 europallets met een maximum gewicht van 850 kilo. Onze klanten hebben de keuze tussen bestelwagens waarbij één temperatuur of meerdere temperaturen ingesteld kunnen worden.

BE-combinaties

Coldway Express is in het bezit van combinaties Iveco-trailer waarvoor enkel een BE-rijbewijs voor nodig is. Deze combinatie is zeer wendbaar, terwijl er toch ook een aardig aantal pallets in vervoerd kan worden, met een capaciteit van 12 europallets. De laadcapaciteit van deze voertuigen bedraagt 4500 kilo.

Vaste combinaties

Wij beschikken over vrachtwagens met een vaste laadbak, eveneens gekoeld. Deze wagens zijn beschikbaar in 2 varianten:

Het eerste type van vaste combinaties heeft een capaciteit van 12 europallets, met een maximum gewicht van 4500 kilo. Bij deze wagens is het mogelijk om zowel met 1 temperatuur als meerdere temperaturen te werken. Tevens hebben deze voertuigen een laadklep.

Vervolgens heeft TDL Group Coldway Express wagens rijden die 18 europallets kan vervoeren. Het maximum gewicht van de lading mag 18 000 kilo bedragen. Ook hebben deze voertuigen een laadklep.

Trailers

Naast de kleinere voertuigen kan men bij Coldway Express ook terecht voor grotere vrachten, die niet op onze andere voertuigen geladen kunnen worden. Hiervoor gebruiken wij zowel city- als grote trailers. De city-trailers hebben een capaciteit van 23 of 27 europallets, met een maximum gewicht van 22 000 kilo, terwijl onze grote trailers 33 europallets kunnen laden met een maximum gewicht van 24 000 kilo. De trailers kunnen opgesplitst worden in zones met verschillende temperaturen en beschikken over een laadklep.

Klantgerichtheid

Veiligheidsprocedure

Daar TDL Coldway Express technologisch hoogstaande vrachtwagens aanwendt zijn wij in staat in te staan voor allerhande veiligheidsprocedures. Hierbij denken we aan het vervoer van hoogwaardige producten met een degelijke verzegeling van de vracht, inclusief alarmen. Tevens kunnen we via ons satelietsysteem altijd zien waar onze wagens zich bevinden.

Documenten

Bij het transporteren over de grenzen heen – en zelfs binnen de grenzen – komen tegenwoordig heel wat documenten kijken. Coldway Express volgt de actualiteit op om op het vlak van deze formulieren, zoals TIR carnets en douaneformaliteiten, steeds up to date te blijven. Hiernaast verzorgen wij de documenten die nodig zijn voor ADR-vervoer, met bijhorende opgeleide chauffeurs met de nodige classificaties.