Building Logistics

TDL Building Logistics is de afdeling binnen TDL Group die het transport en de opslag van allerhande bouwmaterialen verzorgt. Building Logistics richt zich tot middelgrote en grote producenten en handelaren in de bouwsector.

Geen enkele sector is zo seizoensgebonden als de bouwsector. De lage en hoge pieken vormen voor kleine transportbedrijven en hun klanten een moeilijk te omzeilen probleem. In de winter riskeren de voertuigen stil te staan en ook daarvoor moet betaald worden; in de zomer kan men de vraag soms niet volgen. Dat probleem is onbestaande voor TDL Group en zijn klanten. Dankzij de uitgebreide vloot en een groot marktsegment beschikt TDL Group over een grote buffer om die hoge én lage pieken op te vangen.

Het is ook dankzij de schaalgrootte dat TDL er in slaagt om ‘lege kilometers’ te vermijden voor zijn klanten. Door verschillende zendingen van meerdere klanten optimaal op elkaar af te stemmen, wordt het aantal lege kilometers tot een minimum beperkt. Dit resulteert in een optimaal rendement en maakt een scherpe prijs mogelijk.

Reikwijdte

TDL Building Logistics is vooral actief binnen de Benelux. Doch worden deze grenzen op vraag van de klant overschreden. Het vormt voor ons geen probleem om 24 uur per dag, zeven dagen op zeven beschikbaar te zijn. De tak Building Logistics kan door zijn uitgebreide vloot zowat alle bouwmaterialen vervoeren, gaande van metaalconstructies over palletvervoer tot bouwgerelateerde machines.

Uitgebreid wagenpark

Plateauwagens

De keuze aan plateauwagens bij TDL Building Logistics is zo talrijk dat wij voor ieder wat wils hebben. Onze plateauwagens bestaan met een laag of een hoog kopschot. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid zowel plateauwagens zonder zijsteunen of -borden als plateauwagens met zijsteunen of -borden te gebruiken. Het gebruiken van plateauwagens met bokken behoort tevens tot onze mogelijkheden.

Niet alle ladingen kunnen vervoerd worden door een normale plateauwagen. Indien de ladingen langer zijn dan gebruikelijk, kunnen wij deze vervoeren met onze uitschuifbare plateauwagens. Op die manier kunnen bijna alle soorten ladingen vervoerd worden door ons.

Kraanwagens

De kopschotten van onze kraanwagens hebben verschillende hoogtes. Bovendien bestaat de mogelijkheid wagens te voorzien met zijsteunen of zijborden. Ook kraanwagens zonder zijsteunen of -borden behoren tot de vloot van TDL Building Logistics. Binnen de kraanwagens wordt het onderscheid gemaakt tussen rolkranen en plaatsingswagens. De draagkrachten van onze rolkranen gaan van 16 ton per meter tot 24 ton per meter.

Diepladers

Onze diepladers zijn uiterst geschikt voor het vervoeren van hoge ladingen. Binnen onze vloot van diepladers is er de keuze tussen een open of huifwagen. Wij zijn in het bezit van low bed trailers, die ons in staat stellen de meest uitzonderlijke lading te vervoeren.

Binnenladers

De binnenladers van TDL Building Logistics zijn uiterst geschikt voor het vervoeren van hoge prefab beton elementen. Het gebruik van deze elementen versnelt het bouwproces van gebouwen aanzienlijk. De meeste binnenladers zijn uitgerust met hydraulische stempels.

Onze sledes zijn voorzien van wanden, hetgeen resulteert in een betrouwbare aflevering zonder beschadigingen. Bijkomend voordeel van binnenladers is dat het laden en lossen van deze opleggers geen extra personeel vereist bij de klant. Het laden en lossen gebeurt namelijk door onze chauffeurs zelf.