Cardon Logistique

Strategische overname brengt TDL Group en Cardon samen

TDL Group met vestigingen in Houthalen-Helchteren en Lummen, neemt de specialist in temperatuurgecontroleerde voedingsdistributie Cardon Logistique uit Doornik over. TDL Fresh Logistics is een groeisector voor TDL Group en met deze overname wil de groep zijn positie in de distributie van verse, gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen in de Benelux verstevigen.

TDL Fresh Logistics verstevigt met de overname van Cardon Logistique zijn sterke positie in de distributie van verse, gekoelde en diepgevroren voedingsproducten. “TDL Fresh Logistics en Cardon Logistique zijn complementaire bedrijven en dat zowel inzake activiteiten als geografische aanwezigheid. Bovendien is Cardon Logistique net als wij een familiebedrijf, dat dezelfde commerciële inslag heeft als ons bedrijf”, zeggen Yves Vandeput, Afgevaardigd Bestuurder en Stefan Wijns CEO van TDL Group.

Bovendien biedt de ligging van Cardon Logistique aan de andere kant van het land voor TDL Group een bijkomende opportuniteit. “Doornik ligt op de strategische afstand van 200 km, waardoor deze vestiging op langere termijn ook een groeikern kan worden voor onze andere nicheactiviteiten”, verduidelijkt Yves Vandeput.

Ook voor Cardon vormt TDL Group de ideale partner om de toekomst van het bedrijf en de 116 werknemers veilig te stellen. Voor de huidige zaakvoerder Gérard Cardon bleek TDL Group de ideale partner omdat beide bedrijven nog echte KMO’s zijn, met een KMO-filosofie, die bovendien geografisch complementair zijn. Wat echter nog het meest de doorslag gaf, was dat TDL Group niet wil raken aan de 116 jobs in ons bedrijf en zelfs de ambitie heeft om mits de nodige aanpassingen aan de activiteiten in Doornik nog verder uit te breiden.

 

TDL-Cardon foto -photo 1

Yves Vandeput, afgevaardigd bestuurder van TDL Group (rechts) en Gérard Cardon, afgevaardigd bestuurder van Cardon Logistique (links): “Onze beide bedrijven zijn door hun familiale inslag en hun doorgedreven specialisatie in fijnmazige distributie van temperatuurgecontroleerde voedingswaren complementair.”

 

TDL Group – TDL Group is actief in vier verschillende transport- en logistiekniches. De groep wil voor zijn klanten een dienstverlener zijn die toegevoegde waarde creëert en neemt hiermee een vrij unieke plek in binnen de Belgische transport- en logistiekwereld. Naast het temperatuurgecontroleerde vervoer van voedingsproducten met TDL Fresh Logistics, legt TDL Building Logistics zich toe op bouwtransport. TDL Dedicated Logistics biedt volledige transportoplossingen op maat van de klant. TDL Pharma Logistics is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd vervoer van farmaceutische producten.

Cardon Logistique – Cardon België werd in 1988 opgericht door Cardon France. 2003 is een scharnierjaar in de geschiedenis van Cardon, aangezien op dat moment niet alleen de Franse afdeling werd stopgezet, maar de Belgische vestiging ook verhuisde van Moeskroen naar de huidige locatie in Doornik. Het was meteen ook het startschot van een forse uitbreiding van de activiteiten, die sindsdien zowat verdubbeld zijn. Cardon is gespecialiseerd in distributie van verse, gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen en beschikt in Doornik over zowel koel- als vriesmagazijnen. Het bedrijf is daarbij actief in België, Frankrijk en Luxemburg.

 

Kijk ook zeker even op de website van Cardon Logistique